Прасковата е невероятно вкусен, ароматен и освежаващ в жегите плод. Ако това само по себе си не е достатъчно да я включим активно в лятното си меню, ето няколко допълнителни причини.
Прасковите са богати на витамин А, като освен това съдържат и витамин В, С, ниацин (витамин PP), калий, калций, фосфор, желязо и... само 60 калории.
Те са добър източник на фибри и антиоксиданти.
Съдържат над 80% вода, което ги прави изключително подходящи за диети.
Придават на кожата здрав и свеж вид.
Оказват благоприятен ефект върху хора, страдащи от анемия, астма, високо кръвно налягане, гастрит.
Подпомагат храносмилането.
Намаляват нивата на холестерол в организма, както и риска от ракови заболявания.
За онези, които предпочитат сок вместо плод, скоро ще предложа две лесни и приятни рецепти за коктейли с праскова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар