събота, 31 юли 2010 г.

Прасковата – златно лятно съкровище

Прасковата е невероятно вкусен, ароматен и освежаващ в жегите плод. Ако това само по себе си не е достатъчно да я включим активно в лятното си меню, ето няколко допълнителни причини.
Прасковите са богати на витамин А, като освен това съдържат и витамин В, С, ниацин (витамин PP), калий, калций, фосфор, желязо и... само 60 калории.

Те са добър източник на фибри и антиоксиданти.

Съдържат над 80% вода, което ги прави изключително подходящи за диети.

Придават на кожата здрав и свеж вид.
Оказват благоприятен ефект върху хора, страдащи от анемия, астма, високо кръвно налягане, гастрит.

Подпомагат храносмилането.

Намаляват нивата на холестерол в организма, както и риска от ракови заболявания.


За онези, които предпочитат сок вместо плод, скоро ще предложа две лесни и приятни рецепти за коктейли с праскова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар