петък, 11 юни 2010 г.

Експериментален туризъм

Наскоро обсъждахме с една приятелка местата, където искаме да отидем и какво може да се прави там. Тогава тя спомена няколко възможности, приложими за почти всеки посетен град, най-общо свързани под името "Експериментален туризъм".

Признавам си, част от тях са прекалено ексцентрични, за да ги пробвам, но ето част от тези, които бих опитала:

Черта по картата
Осигуряваме си карта на града. Намираме първата и последната улица по азбучен ред и теглим права черта (или си нарисуваме някаква произволно избрана фигурка), която да свърже двете точки. Оттук ни остава да тръгнем по начертания маршрут и да видим с какво ще ни изненада.

Откриване на другия
С партньора си по приключения пътуваме отделно до избраната дестинация. След което се опитваме да се открием в непознатия град (без трикове). Това би могло да бъде забавно начало на романтична ваканция.

Игра на монопол
Ако сме в град, който си има версия на играта - купуваме я и посещаваме онези места, на които е попаднала фигурката ни след хвърлянето на заровете.

От бар на бар
Влизаме в произволен бар, поръчваме си питие. Питаме бармана кой е неговият любим бар и какво пие там. Посещаваме препоръчаното място, опитваме любимата напитка на бармана от предишното заведение. Тук отново отправяме въпроса си към бармана, продължаваме в следващия препоръчан бар... и така, докато издържим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар