четвъртък, 24 декември 2009 г.

Коледа - време да сме добри

Краят на годината винаги е време, в което мислим малко повече за другите, отколкото обикновено правим. Толкова е приятно да украсим елхичката, да изберем подаръци на любимите си хора, да прекараме повече време с тях и да им покажем колко са важни за нас.

Но коледната топлина, подаръци и вкуснотийки не са нещо, което всеки получава. И докато ние ги споделяме с някого, е добре да си спомним за онези, на които им е студено и самотно, които са гладни или болни. И да се опитаме, както можем, да им помогнем и те да почувстват празника и да му се зарадват.

Всяка година около Коледа има голям избор от благотворителни каузи, в които можем да се включим. Купуването на картички и изпращането на sms-и отдавна са традиционни начини да направим нещо хубаво. Тази година обаче вниманието ми привлякоха и две инициативи, които са много интересни и в които можем да включим със същата лекота.

Първата от тях е сайтът http://www.nahrani.com/,  в който даряваме храна на нуждаещи се, с всеки верен отговор, който дадем в играта на думи. Хубавото на сайта е, че е забавен, може да обогати речника ни и, което е чудесно, не представлява само еднократна помощ. Много се надявам, че ще стане популярен - идеята му е прекрасна!

Втората е благотворителният календар за 2010 година на http://www.dailapa.dog.bg/. Всеки месец е представен от историята на улично куче или коте, което е намерило дом и хора, които да го обичат. Събраните средства от продажбата на календарите ще бъдат използвани да се помогне на бездомни животни. Тук хубавото е, че всеки, който си купи календар, ще може да си избере на кое животинче да помогне с парите си. А календарът е много красив, както се вижда от снимката.

Повече подробности за календара могат да се открият тук:

Весели празници и... да бъдем добри!

Няма коментари:

Публикуване на коментар